Image

Meedenken

Geestwater is een project in ontwikkeling. Daarom nemen we graag de toekomstige bewoners, omwonenden en ondernemers mee in de planvorming. Hiervoor organiseren wij meerdere contactmomenten. De beslissingen die uit deze momenten volgen vind je terug op deze pagina. Wil je ook meedenken? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief! Zo ben je als eerste op de hoogte van alle momenten waarop jij je mening kan geven.

In de online-informatiebijeenkomst over Geestwater op 15 september zijn de visie en de kernwaarden voor de nieuwe woonwijk gepresenteerd. De belangstelling was groot en er zijn veel vragen gesteld. Ben je niet in de gelegenheid geweest om bij de informatiebijeenkomst aanwezig te zijn? De vragen én antwoorden zijn verwerkt in een Q&A, via de blauwe knop hiernaast kun je alle antwoorden teruglezen.

In de enquête van Geestwater vroegen we geïnteresseerd en omwonenden naar hun visie over het plan. Geestwater ligt op steenworp afstand van het dorpshart van Lisse en vlakbij verschillende uitvalswegen. Geestwater is de laatste uitbreidingswijk van Lisse en daar willen we iets bijzonders van maken. Met jullie inbreng werken we verder aan de ontwikkeling van een fijne woonomgeving.

Bekijk de video’s

Team Geestwater heeft verder gewerkt aan de ontwikkeling van het stedenbouwkundig ontwerp voor Geestwater. In onderstaande video’s lichten we onze plannen toe.

Toelichting voorlopig ontwerp

In de onderstaande video wordt het voorlopig ontwerp van Geestwater toegelicht door ontwerper Emiel Swinnen van Delva Landscape Architects. Hij gaat in op de inrichting van het gebied, de verbinding van het landschap met de omgeving, de wegenstructuren in het gebied en de te bouwen woningtypen. Bekijk je de video liever op YouTube, dan kan dat via deze link. Ook de slides van de presentatie kun je hier bekijken.

Geestwater en de omgeving

Emiel Swinnen van Delva Landscape Architects gaat in de onderstaande video dieper in op een aantal onderwerpen, waarvan bekend is dat ze in de omgeving vragen oproepen. Zoals: hoe wordt het plan aangesloten op de omgeving? Hoe hoog wordt de brug over de Ringsloot? Wat worden de bouwhoogten? Bekijk je deze video liever op YouTube, dan kan dat met via deze link. Ook de slides van de presentatie kun je hier bekijken.

Flora en fauna

Het gaat slecht met de biodiversiteit in Nederland. Met de ontwikkeling in Geestwater willen wij niet alleen maar woningen maken voor mensen, maar ook een plek voor verschillende diersoorten, planten en bomen bieden. In deze video leggen we in het kort uit hoe. Bekijk je deze video liever via YouTube, dan kan dat met deze link. Ook de slides van de presentatie kun je hier bekijken.