Geestwater: het plan

Het plan

Leven met het landschap

Bij de ontwikkeling van Geestwater gaat het bouwen van woningen en creëren van het landschap hand in hand. Ze zijn gelijkwaardig. Wie in Geestwater woont, leeft namelijk in en met de natuur. Je beleeft niet alleen de seizoenen, je maakt er deel vanuit.


					Image

Erop uit, elke dag

In Geestwater ga je erop uit, elke dag. Want slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding. Er valt altijd wel iets nieuws te ontdekken in de buurt. En juist buiten ontmoet je je buren: tijdens een ommetje of het spelen met de kinderen. Of je ontmoet elkaar op één van de pleinen of in de tuinen.

Het beheer van de natuur wordt in Geestwater zo veel mogelijk aan de natuur overgelaten. Geen aangeharkte plantsoentjes. In Geestwater mag het lekker wild. Dat is goed voor de biodiversiteit en het trekt planten en dieren aan waar we misschien wel nooit op hadden durven hopen. De natuur is onze bondgenoot.


					Geestwater, Lisse

Waar je je buren kent

In de nieuwe wijk is plaats voor iedereen. Of je nu jong bent of al wat ouder. Met of zonder kinderen. In Geestwater woon je in hechte buurtschappen met een geborgen sfeer. Buren kennen elkaar en als het nodig is, kunnen ze elkaar helpen. Kinderen spelen er onbezorgd samen op één van de vele pleintjes en speelveldjes.

Herkenbaar

In Geestwater leef je met de natuur. Op terpen: wetlands, omringd door groen. Of je woont aan de ringsloot, waar je zo in je bootje stapt. De woningen van de wijk zijn herkenbaar. Ze lijken op elkaar, maar verschillen in detail. De architectuur is geïnspireerd op de zo iconische stijl van de bollenschuren in de omgeving van Lisse.

De laatste ontwikkelingen

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het opstellen van een aantal belangrijke plannen. Het stedenbouwkundig plan is zo goed als afgerond. Het ontwerp-beeldkwaliteitsplan is opgesteld en het ontwerpbestemmingsplan is klaar. Het college van burgemeester en wethouders van Lisse heeft op 28 november 2023 besloten om deze beide afgeronde plannen ter inzage te leggen. Wil je de plannen bekijken? Dat kan. Alle informatie over de terinzagelegging en de plannen kun je vanaf 5 december vinden op www.lisse.nl/bestemmingsplannen.